Høgens forbandelse.
Det var ikke mange dage, jeg havde held til at have duerne ude et par timer, før jeg havde en han mindre. Der er nu forsvundet tre hanner. Hunnerne er i øjeblikket optaget af at made unger i ungeslaget. Det går rigtig fint, men inden længe skal de flyttes til enkehunslaget, hvor de skal opholde sig nogle dage, inden de skal ind til hannerne igen.
Ud over den negative oplevelse med høgen har det været ret spændende her i marts. Jeg tænker her på GvW Denmarks auktion på Pipa. De havde deres 26 originale Gaston van De Wouwer duer under hammeren. Duer, de har avlet mange vindere på de senere år.
Auktionen havde en lidt mat start, men i søndags på finaledagen kom der virkelig gang i blinkene. En funktion på Pipa, som angiver, når der er begået et nyt bud på duerne. Det var hele eftermiddagen nærmest et festfyrværkeri. Det var naturligvis forældrene til berømthederne ”Yohan Blake”, Usain Bolt samt ”Anne Line”, der trak de store bud. Flere af dem kom op på 5.200 euro eller oversat til dansk små 40.000 kr. Gennemsnitsprisen nåede op på 2.265 euro eller 17.214 kr. Hovedparten af køberne er nok fra Kina. For os danskere blev det for voldsomt. Jeg havde da gerne købt et par, men det blev ret hurtigt forpurret. Men en stor hånd til de herrer.
I går var der finale på Tenerife. One Loft slaget Arona – Tenerife er kendt for at have de vanskeligste flyvninger, især fordi de afholdes over havet. Der var startet 1200 unger på slaget, men kun 200 var endt i finalen i går. En flyvning på 300 km hovedsagelig over vand. Jeg talte 7 danske duer i finalen, et par norske og nogle svenske. Det er virkelig flot, at så mange skandinaviske duer når frem til finalen. Finalen levede til fulde op til ryet. De to første duer gjorde det dog med en hastighed over 1000 mpm., men hjemkomsten resten af dagen var noget tynd. 17 duer nåede hjem, inden mørkets frembrud. Mange af dem har sikkert holdt hvil på Gran Canaria, som de skulle over på den direkte vej hjem. Vinderen var i øvrigt fra en opdrætter på Gran Canaria. En due med van Loon og Jansen i årene. Ellers var der en kolonorm dominans af Holland, især Hok M Reijnen gjorde det godt. Det blev Sverige, som kom til at holde de skandinaviske faner højt, ved Bo Eriksson, hvis due fløj ind som nr. 7. Fremragende og et stort tillykke herfra. Jeg håber, at nogle af de danske og norske duer også vil vende hjem til én af de store præmier.
Hvis man selv vil følge med på Aronas hjemmeside, så kan I finde den hos M&C, som har mange adresser på forskellige one-loft slag.
HJ.