MVL-busturen et niveau op i år.
Vi kom hjem søndag aften efter en virkelig super udgave af MVL-bussens besøgsrække i Belgien/Holland – den 15. i rækken i øvrigt. Tommy og jeg har været med alle 15 gange, så vi kender jo lidt til disse tures substans. Det sociale med kammeratskab osv. har hver gang været sublim. Således også i år. Det eneste, der er for nedadgående, er indtagelsen af vores nationaldrik – øllet. Denne tur havde også fået en ny og meget positiv dimension. M&C fra Aalborg havde overtaget en del af Henrik Meldgaards arbejde med at fortælle om halvdelen af slagene. Vi besøgte 4 Hollandske topslag, og på det felt er brødrene stort set professorer. Det kom også bag på slagejerne, når de stangede spørgsmål ud, som havde grobund i en stor viden om slaget. De havde også fabrikeret en mappe med facts og billeder om de slag vi skulle besøge, så vi i bussen kunne sidde og forberede os på besøgene. Det var bare super.
Vi skulle overnatte på et hotel i Apeldoorn i Holland, men inden vi nåede dertil, skulle vi besøge det tyske topslag: Klaus Stieneker, Lengerich i Tyskland. Slaget er blevet kendt i Danmark via store resultater på duer netop indkøbt der. Klaus er en virkelig venlig, gæstfri og munter mand, lige efter min smag. Han har i mange år arbejdet med en stamme duer, hvor den brogede han ”Gummi”, de to røde hanner ”Moses” og ”Moritz” har været stamduerne. I nyere tid har et stampar fra Dirk Van Dijck, naturligvis efter Kannibalen og den tætte familie omkring ham, været leverandør af topduer på stribe. Meldgaard & Jeppesen har således haft stor succes med duer fra det stampar. Den helt nye stamhan er ”Carlos”, som har været helt formidabelt flyvende med 1/1183, 1/1119, 1/994, 2/1329, 2/1280, 2/1160, 2/790, 2/553 etc. Den har været 3. national es. due og olympiadedue i Oostende, 2006. Ja, den er jo næsten på højde med ”255”.
Det var et skønt besøg, og jeg vil uddybe lidt med en række billeder:
Her en del af slaganlæget i læ af store træer, som Klaus egentlig gerne ville have fældet for at få en bedre landing fra specielt ungerne. Han var dog lidt bange for at det ville ændre microklimaet i haven.
Her den øvrige del af slaganlæget. Læg mærke til, at Poul Mc. Burnie er ved at gøre klar til at optage til årets videofilm fra turen.
På næsten alle de slag, vi besøgte på turen, var der voliere foran slagene, hvilket også åbner op for frisk luft ind i slagene.
Et kig ind i et af slagene. Gulvbelægningen er ærtehalm, og det skiftes kun to gange årligt. Tja, det er ikke lige min kop te, men sammen med meget frisk luft danner det et godt miljø. Jeg så ikke en eneste forkølet due.
Der var duer stillet frem i kurve, og så var der gang i forsøgene på at finde den helt rigtige at købe med hjem.
Ole P. fra Viborg i en seriøs vurdering af en due. Ved siden af sønnen Jakob, som var med for første gang. Den ældre mand er Hans Bojer fra Aalborg. Han holdt fra starten hårdnakket ved, at i år skulle han ikke købe én med hjem. Det gjorde han heller ikke her, men sidst på turen gik der alligevel hul på købertrangen.
Jeg følger op med beskrivelser fra de andre slag, vi besøgte.
HJ.